Aga Błach na FB

W końcu udało nam się odwiedzić nasz rodzinny Śląsk i restauracje na którą nie mogliśmy się doczekać. Dziękujemy za tą wyjątkową gościnę, a przede wszystkim za wyjątkową kuchnię. Dania przerosły nasze oczekiwania. Każdy znany kucharz twierdzi, że diabeł tkwi w szczegółach i o dziwo w prostocie. Tam podpalane ziemniaki w daniu smakują jak osobne danie. W SzapoBa Bistro na pierwszy rzut oka proste dania, a wykonane z precyzyjnością szwajcarskiego zegarmistrza, smakują obłędnie. Do tego jeszcze domowe białe wino idealnie schłodzone… Moje serce skradła grzanka z pate z wątróbki i klasyczny tatar. Wojtek zamówił krem ze szparagów i karkówkę i nie chciał dać mi spróbować..
Bistro prowadzą Ewa i Kornel, śląski duet z ikrą✊
Od teraz każdy wypad w nasze rodzinne strony musi być połączony z wizytą w tej knajpie.
Dzięki! Było obłędnie pysznie!